Lacko postúpil už do štvrťfinále dvojhry v Tokiu, čaká ho Raonič

03.10.2013 Celý región

Tokio 3. októbra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Tokiu (dotácia 1,437 milióna USD).
V 2. kole si v pozícii "lucky losera" poradil s Francúzom Edouardom Rogerom-Vasselinom za 87 minút v dvoch setoch 7:5 a 6:4.

V 2. kole si v pozícii "lucky losera" poradil s Francúzom Edouardom Rogerom-Vasselinom za 87 minút v dvoch setoch 7:5 a 6:4.

V dueli o postup do semifinále nastúpi Lacko v piatok proti tretiemu nasadenému Kanaďanovi Milošovi Raoničovi - víťazovi minulotýždňového podujatia v thajskom Bangkoku. Zverenec trénera Ladislava Simona, ktorý v 1. kole vyradil siedmeho nasadeného Juhoafričana Kevina Andersona, má v japonskej metropole už istú prémiu 33.180 USD a 100 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

O osude prvého setu duelu medzi Lackom a Rogerom-Vasselinom rozhodol dvanásty gem, v ktorom slovenský daviscupový reprezentant prelomil súperovo podanie. V druhom dejstve odvrátil Lacko za stavu 2:2 štyri brejkbaly, v deviatom geme ďalšie dva a v koncovke slávil úspech. Za stavu 5:4 premenil po dvojchybe Francúza hneď prvý mečbal a po tretí raz v tejto sezóne postúpil do štvrťfinále na okruhu ATP, v januári bol medzi elitnou osmičkou v katarskej Dauhe a v novozélandskom Aucklande.


dvojhra - 2. kolo:

Lukáš LACKO (SR) - Edouard Roger-Vasselin (Fr.) 7:5, 6:4,
Nicolas Almagro (6-Šp.) - Horacio Zeballos (Arg.) 6:4, 6:2
 

Vyberte región